Festival umetnicke fotografije FOTORAMA 2013 Kragujevac

Autor Oliver Vukmirovic on . Posted in Naslovna Blog

FKKDO na festivalu umjetnicke fotografije "FOTORAMA FEST 2013" Kragujevac odrzanog od 27-30. juna 2013.godine


Ove godine, “Fotorama” je ugostila neka od najvećih imena u svijetu fotografije, kao što su Stiv Mekkari, Natalia Tafarel i Dragoljub Zamurović.

Stiv Mekkari je jedan od trenutno najuticajnijih i najpoznatijih svjetskih fotografa, redovan član Magnum asocijacije, proglašen je za živu legendu Sjedinjenih Američkih Država, i slovi za najboljeg i najobjavljivanijeg fotografa National Geographic magazine.

Veliko otvaranje samostalne izložbe „Between darkness and light” Stiva Mekarija (Steve McCurry) u Galeriji Narodnog Muzeja Kragujevac.

Natalia Tafarel iz Argentine je najpoznatiji svjetski fotoretušer današnjice, Adobe master class instructor, osoba koja je radila za većinu svjetskih časopisa kao što su Vogue, Rolling Stone, GQ, Elle UK, Esquire, potom sa brendovima L’oreal, Maybelline, Marks&Spencer, Revlon, kao i poznatim umjetnicima i bendovima – U2, Iron Maiden, Fatboy Slim, Rihanna, Michael Jackson, Pendulum, TheInbetweeners, Coronation Street itd. Natalia Tafarel kreće na svoju turneju po Evropi koja će obuhvatiti gradove kao što su London, Madrid, Barselona, Bern, Rim. Ovog puta, svoju edukativnu turneju pocela je baš iz Kragujevca, gostujući kao predavač na “Fotorami”.

Fotografije Dragoljuba Zamurovića, između ostalih, objavljuju Time, Geo, Epoca, Newsweek, Europeo, Stern, Paris Match, Figaro Magazin, National Geographic…

Clanovi foto kino kluba Doboj, na poziv bratskog foto kluba Apolo iz Kragujevca, posjetili su Kragujevac i festival umjetnicke fotografije. Ovom prilikom zahvaljujemo se nasim domacinima FK Apolo na ukazanoj paznji i izuzetnom gostoprimstvu.

Tokom boravka u Kragujevcu iskoristena je prilika za obilazak grada i njegovih znamenitosti, nezaobilazan posjet spomen kompleksu u Šumaricama, te izlet na jezero zajedno sa nasim bratskim foto klubom PHOTOCG iz Podgorice.

 

 

Fotografije su autorsko djelo. Autor zadrzava sva prava. Nije dozvoljena upotreba fotografija i video materijala bez saglasnosti i dozvole autora. 

Copyright © 2013 Foto Klub Infinity Doboj